යෝගට් මිහිරි
රසින් යුතු පෝෂ්යදායී ආහාරයකි. ළමුන් අතර මෙන් ම වැඩිහිටියන් අතර ද යෝගට් සඳහා ඉහළ
ඉල්ලුමක් ඇත. යෝගට් එකක් රු:35.00ක් වැනි මුදලකට වෙළඳපොලේ අළෙවි වුව ද යෝගට් නිෂ්පාදනය සඳහා වැය
වන නියම පිරිවැය රු:27.00ට වඩා වැඩි නොවේ. යෝගට් නිෂ්පාදනය යනු දිරිමත් ඔබට මධ්ය
පරිමාණ ෙලස අාරම්භ ෙකාට සාර්ථකත්වයට පත්විය හැකි කදිම වූ ස්වයං රැකියා
අවස්ථාවකි.
යෝගට් නිෂ්පාදනය සඳහා -
අවශ්ය අමු ද්රව්ය
- එළකිරි හෝ කල්කිරි - පයින්ට් 10
- සීනි - ග්රෑම් 650
- ජෙලටින් - ග්රෑම් 45
- එග්ස්යෙලෝ වර්ණ කාරකය
- වැනිලා රස කාරකය
- මුහුන් සඳහා යෝගට් කෝප්ප 2ක්
(නිෂ්පාදන ප්රමාණය අනුව අමුද්රව්ය සපයා ගන්න.)
අවශ්ය යන්ත්රෝපකරණ
- උෂ්ණත්වමානය
- අැලුමිනියම් භාජනය
- ෙජා්ගු
- ලී හැඳි හා ෙත් හැඳි
- මිනුම් උපකරණ
- තරාදියක්
සාදන ක්රමය
පියවර 01 - සීනි සහ කිරි හොඳින්
දිය කර ගන්න.
පියවර 02 - ජෙලටින් උණු වතුරෙහි
දියකර කිරිවලට එකතු කරන්න.
පියවර 03 - නටන උෂ්ණත්වයට
(පැ.අං.125ට) උණුකර ලිපෙන් බා ගන්න. (යොදය ඇත්නම් ඉවත් කළ යුතු ය.)
පියවර 04 - රස කාරක හා වර්ණ
කාරක එකතු කර ගන්න.
පියවර 05 - උෂ්ණත්වය සෙ.ග්රෙ.42ට
ආ විට හොඳින් දියකර ගත් මුහුන් එකතු කරන්න.
පියවර 06 - ඉන් පසු යෝගට්
කෝප්පවලට වත්කර පැය 5ක් හෝ 6ක් තිබෙන්නට හරින්න.
පියවර 07 - එම මිශ්රණයන් මිදී
ගෙන එන විට ශීතකරණයක තබන්න.
(අධි ශීතකරණයක නොතැබිය යුතු ය.)
(යෝගට් සාමාන්ය ක්රමයට සාදා සුදුසු පලතුරු වර්ග එකතු
කිරීමෙන් පලතුරු යෝගට් ද සාදා ගත හැකි ය.)
Its grt ida
ReplyDeleteඅකුරු ලියන්න දන්නේ නැද්ද
Deletenarakma na wadee
ReplyDeletegood luck
ReplyDeleteහොද දෙයක්
ReplyDeletegood luck beer hadanahati nadda 😁
ReplyDeleteඅනුමත රස කාරක හා වර්ණක මොනවාද .ඒවා1L යොදන ප්රමාණය කුමක් ද 🤔🤔
ReplyDeleteයෝගට් සෑදීමේදී බීජෞෂකයක් තුල තබන්නේ ඇයි?
ReplyDelete