අයිස්ක්රීම් ශ්රී ලංකාවාසීන්ගේ වඩාත් ප්රියතම ආහාරයකි.
නාගරික ජනතාව අතර මෙන් ම ග්රාමීය ජනතාව අතර ද බෙහෙවින් ම ඉල්ලුමක් ඇත. මෙයට
දරුවන් ද අතිශය ප්රියතාවයක් දක්වයි. උත්සව අවස්ථාවන්හි දී පමණක් නොව සාමාන්ය
එදිනෙදා කටයුතුවලදී ද අතුරුපසක් ලෙස අයිස් ක්රීම් භාවිතා කෙරෙයි. අයිස්ක්රීම්
නිෂ්පාදනය ස්වයං රැකියාවක් ලෙස තෝරාගැනීම පහසුවෙන් කළ හැකි ලාභදායි ව්යාපාරයකි.
අවශ්ය ද්රව්ය
එළකිරි - 1L
කිරිපිටි(යොදය සහිත)
- මේස හැඳි 4
සීනි -
175g
ජෙලටින් - 8g
වැනිලා - 2g
කෝන් ෆ්ලවර් - මේස හැඳි 2
අවශ්ය උපකරණ
ශීත කරණය
විදුලි හොට්
ප්ලේට් එක
ඇළුමිනියම්
භාජන
මිණුම් උපකරණ
මිශ්රණ උපකරණ
හැඳි ආදිය
නිෂ්පාදන ක්රියාවලිය
පියවර 01 - කිරිපිටි
මේස හැඳි 4 උණු ජලය අඞු කෝප්ප එකකට හොඳින් දිය කරන්න.
පියවර 02 - කෝන්ෆ්ලවර්
මේස හැඳි 2 ඇල් දිය කෝප්ප ¼ ට දිය කරන්න.
පියවර 03 - ජෙලටින්
උණු ජලය කෝප්ප ¼ දිය කරන්න.
පියවර 04 - එළකිරි
1L භාජනයකට වත්කර හැඳි ගාමින් කිරිවල
ජලය ඉවත් වී උකු ගතිය එන තෙක් මද ගින්නේ රත් කරන්න. (සෙ.ග්රේ.65 දක්වා)
පියවර 05 - සෙ.ග්රේ.
40දී පමණ වන විට කිරිවලට සීනි එකතු කරන්න. (රත් කරන අතර)
පියවර 06 - පෙර
දී දිය කර ගත් කිරි පිටි මේස හැඳි 04 ඉහත කිරි මිශ්රණයට එක් කරන්න.
පියවර 07 - දිය
කර ගත් කෝන් ෆ්ලවර් කිරිවලට එකතු කර නොනවත්වා හැඳි ගාන්න.
පියවර 08 - තරමක්
උකු ගතිය දැනෙන තෙක් රත් කර ලිපෙන් බා ගෙන කලින් දිය කර ගත් ජෙලටින් මිශ්ර කර
නිවෙන්නට ඉඩ හරන්න.
පියවර 09 - සාමාන්ය
උෂ්ණත්වයට (සෙ.ග්රේ.38)ට නිවුණ පසු රස සහ වර්ණ කාරක එකතු කරන්න.
පියවර 10 - මිශ්රණය
සාමාන්ය තත්වයට සිසිල් වූ විට පැතලි බඳුනකට දමා විනාඩි 5ක් බීට් කර පැය 2 ක් අධි
ශීතකරණයක තබන්න.
පියවර 11 - පැය
දෙකකින් පසු නැවත විනාඩි 5ක් බීට් කර අධි ශීතකරණයේ තැබීම මෙසේ පැය 2 න් 2 ට හතර වාරයක් බීට් කර අධි ශීතකරණයේ
තබන්න.
පියවර 12 - ඉන්
පසු පැ. 6-8පමණ අධි ශීතකරණයේ තිබෙන්නට ඉඩ
හරින්න.
සැලකිය යුතු
කරුණු
- බීට් කිරීමේ දී පෙන නගින තුරු බීට් නොකල හොත් ක්රීම් ගති ය ඇති නොවේ.
- ප්රමාණය ඉක්මවා ජෙලටින් එක් නොකල යුතු ය.
කල් තවබාගැනීමේ ද්රව්ය මොනවාද?
ReplyDelete